Thursday, 23 May 2019

Hur man maximerar värdet av bonusar och erbjudanden

 

Om du planerar att spela mycket online så rekommenderar vi att du öppnar omkring ett halvt dussin pokerrumkonton under ditt första år. Anledningarna är dessa:

att få flera stora registreringsbonusar för att kompensera en stor del av din avgift till huset;
att pröva olika plattformar eftersom mjukvaran och spelutbudet varierar kraftigt;
olika konton ger dig ett större ett större utbud av ditt favoritspel; och
för att få mer erbjudanden som till exempel ”money-added tournaments”, återladdningsbonusar (re-load bonuses) och ”frequent player free rolls” osv.

Best bonus erbjudanden och erbjudanden om återladdningsbonus är ett bra sätt att bygga upp sitt konto på när man börjar. För att göra detta bör man registrera sig hos flera olika pokerrum så man kan utnyttja den vanliga $100-$200 registreringsbonusen. Grundtanken är att du sätter in pengar i ett pokerrum och i alla fall spelar tills du har fått ut hela bonusen. Sedan kan du antingen ta ut pengarna från det rummet och investera dem i ett nytt rum eller också lämnar du dem där och sätter in nya pengar i nästa rum. Om du gör så här på 5-10 olika pokerrum så kan det ge dig $1000-$1500 tillbaka som bonusdollar från avgiften som du redan har betalat! Om du spelar på låga nivåer (low-limits), som till exempel $1-$2 eller $2-$4 ”fixed limit” så kommer bonusen att ge dig så mycket som 80-100% av avgiften tillbaka i många av pokerrummen.

Å andra sidan ska du vara försiktig och inte missbruka bonussystemet med multipla och falska identiteter i samma pokerrum eftersom du i så fall står inför en allvarlig risk att få ditt kreditkort (i icke amerikanska rum), NETeller, och/eller din IPadress blockerade. Att bli blockerad från något av de 6 största pokerrummen är inte roligt. I värsta fall kan alla dina vinster bli konfiskerade. Flera östeuropeiska länder tillsammans med Israel, Kina och Danmark är ofta uteslutna från registreringsbonusarna på grund av mycket missbruk. Om man kommer ifrån de här länderna så kan man få bonusen i alla fall genom att artigt och vänligt be kundtjänsten om ett undantag, det kan dock medföra att man får högre och svårare krav för att göra uttag.

Återladdningsbonusarna är skapade för att se till så att registrerade spelare spelar mer och dessutom fortsätter att vara lojala och spela i det rummet. De ser ofta likadana ut som registreringsbonusarna, med en maxbonussumma, en procentuell insättningsmatchning och ett krav på ett visst antal spelade händer. En typisk återladdningsbonus är upp till $100 vid 20% insättningsmatchning och 10 spelade händer per bonusdollar. Eftersom tävlingen om spelarna mellan pokerrummen börjar hetta till så blir fler och fler återladdningsbonusar tillgängliga. Om du har ett oanvänt konto så borde du göra en maximal insättning varje gång du får en chans eftersom den extra bonusen ger dig möjlighet att spela nästan fri från avgiften (the rake).

Flera pokerrum har ”special value multi-table” turneringar där priserna blir högre än avgifterna på grund av tillsatta pengar eller garanterade priser. Du kommer att kunna dra stor nytta av att spela i olika rum eftersom du får tillgång till dessa händelser. Sedan slutet av 2004 spelas flera av dessa speciella turneringar på europeiska kvällstider.

Varje vardag finns det åtminstone ett halvt dussin stora turneringar med $50 eller mer i startavgift (buy-in) och mer än 400 deltagande spelare. Spelarantalet är högre på helgerna när många av $200 och $500 turneringarna går. Flera av $30 och $50 turneringarna har obegränsade ”re-buys” i de första perioderna vilket skapar stora prispengar och goda odds för spelare som håller sig till en solid spelplan med medelmåttiga ”re-loads”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *