Thursday, 23 May 2019

Kundtjänstens support

 

Kundtjänstens support vid online poker är fortfarande av väldigt skiftande kvalitet men förbättras stadigt. E-mailsupport är allmänt utbredd allt oftare erbjuder pokerrummen telefonsupport såväl som ”live chat”. Problemet med mycket av supportanställda är att de saknar pokerkunskaper och att de är dåligt informerade om pokerrummets policys när det gäller mer detaljerade frågor. Speciellt är kundtjänsten ofta oense om de exakta detaljerna när det gäller aktuella erbjudanden och deras respektive krav. När det gäller exklusiva bonusavtal från speciella samarbetspartners som vi själva, har vi ofta stött på pokerrumspersonal som informerar kunder att våra erbjudanden inte existerar, även när ett erbjudande har funnits under flera månader. Hur som helst, allteftersom den mycket lönsamma onlinepoker industrin blir mer konkurrensutsatt och standardiserad, kommer kundtjänstens support att fortsätta att förbättras eftersom många av nätverken börjar lägga mer resurser på gemensamma supportteam.

Om du blir dåligt behandlad av kundtjänsten, tveka inte att sätta press på dem. Som en betalande kund borde du förvänta dig och förtjäna perfekt support. Om ditt problem innefattar pengar och inte löses på ett smidigt sätt ska du kräva att få komma i kontakt med en chef. Och kom ihåg att spara all utbytt korrespondens till dess att frågan är löst. Ett annat effektivt sätt skulle också kunna vara att informera kundtjänsten att du deltar i flera online pokerforum och att du inte kommer att tveka att publicera din dåliga erfarenhet där. Vi har ett poker forum där du kan ventilera dina tankar och funderingar så väl som läsa om andras erfarenheter.

Slutligen, om du anslutit dig via PokerListings länkar (i vilket fall du kan bli spårad till oss med 98% säkerhet, förutom om du använder en extern bonuskod), kommer vi gärna att hjälpa dig med alla allvarliga frågor som inte kan lösas direkt med pokerrummet. Som världens största guide är vi stolta över att kunna säga att vi har ett betydande inflytande och har tidigare hjälpt ett stort antal av våra användare att kräva tillbaka bonusar som inte betalats ut korrekt och har hjälpt till att öppna upp konton som befunnit sig under granskning på grund av säkerhetsfrågor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *